Veel leerlingen plots ziek in Bernardusscholen Oudenaarde

Hoe het komt is nog niet duidelijk, maar in twee dagen tijd werden zo'n 70 leerlingen van de Bernardusscholen ziek. Ze kregen in enkele uren tijd allemaal symptomen van buikgriep. Het voedselagentschap controleerde de keuken, maar vond geen aanwijzingen van besmet voedsel.

In een paar uur tijd zijn deze week een veertigtal leerlingen van de Bernardsusscholengroep ziek geworden. Het gaat om leerlingen uit verschillende campussen en bovendien om leerlingen die niet allemaal op school bleven eten.Ze werden wel ziek na de middag. Een dag na de eerste golf van zieken volgden nog eens een dertigtal leerlingen. Ze hadden allemaal symptomen van buikgriep: braken en diarree. 

Het Federaal Voedselagentschap werd ingeschakeld om de keuken te inspecteren, maar er zijn geen oorzaken van besmet voedsel gevonden. De keuken van de school mocht weer open. Het voedselagentschap heeft wel stalen meegenomen van het eten dat geserveerd werd, maar op de resultaten van het onderzoek daarvan is het nog wachten.

De scholengroep heeft ook het Agentschap Zorg en Gezondheid gevraagd om de oorzaak van de ziekteverschijnselen na te gaan. Ook op de resultaten van hun testen is het wachten. Dat Agentschap kan uitsluiten of het om een virus gaat. 

De kinderen die ziek werden, herstellen wel snel, zegt directeur Thierry Goedefroidt.

Meest gelezen