PHOTO © Christophe Vander Eecken / LAIF

Veerle Simoens nieuwe directeur Gent festival

Veerle Simoens wordt algemeen directeur van Gent festival van Vlaanderen. Voorheen was ze er al artistiek leider, maar nu de zakelijk leider andere oorden opzoekt, zal Simoens beide functies combineren als algemeen directeur.

Veerle Simoens is de nieuwe algemeen directeur van Gent festival van Vlaanderen. Simoens was tot nu artistiek directeur, maar zal nu zowel de artistieke als zakelijke leiding op haar nemen als algemeen directeur. Die beslissing komt er nu Barbara Stevens vertrekt als zakelijk leider. 

Wie is Veerle Simoens?

Simoens is al jarenlang actief in het culturele veld. Ze studeerde cello aan het Antwerpse conservatorium en aan de Folkwang Musikschule Essen. Als celliste nam ze verschillende cd's op en kende ze vruchtbare samenwerkingen met componisten als Jef Neve, Wim Henderickx en Frédéric Devreese.

In 2010 begon ze als zakelijk leider van het orkest Casco Phil. In 2015 maakte ze de overstap naar Gent Festival als artistiek programmator, een jaar later als artistiek directeur. Nu combineert ze dus de zakelijke en artistieke leiding als algemeen directeur.    

Dat het festival staat waar het nu staat is te danken aan leiders vòòr mij

Veerle Simoens, algemeen directeur Gent festival

Nog 60 goede jaren

Simoens blijft bescheiden en beseft dat het festival zijn succes kent dankzij de leiders voor haar. Zij wil nu graag die tendens voortzetten. "Dat het Festival na 60 edities staat waar het staat, hebben we te danken aan  leiders vòòr mij die op veranderingen inspeelden en de vinger aan de pols hielden. In die voetsporen én vanuit de artistieke inhoud, wil ik het Festival richting de volgende 60 jaar loodsen.”

Met Veerle Simoens heeft Gent festival iemand in huis die van drie markten thuis is

Jan Briers, gouverneur Oost-Vlaanderen

Jan Briers, gouverneur van Oost-Vlaanderen en voorzitter van de Raad van Bestuur van het festival, schenkt Simoens alvast veel vertrouwen: “Met Veerle Simoens heeft Gent Festival van Vlaanderen iemand in huis die van drie markten thuis is en inspeelt op de permanente uitdagingen van een internationaal festival."

Voormalig zakelijk leider Barbara Stevens neemt na 18 jaar afscheid van het festival. Zij ruilt nu de culturele sector in voor de interieurswereld en gaat aan de slag als Sales Director bij Buro Project. 

Meest gelezen