Video player inladen...

Voetgangersbrug ingestort in Miami: zeker 6 doden en 9 gewonden

In de Amerikaanse stad Miami zijn zeker zes mensen om het leven gekomen toen een nieuwe voetgangersbrug over een brede snelweg instortte. Negen anderen raakten gewond, sommigen zijn in kritieke toestand. 

De voetgangersbrug geeft toegang tot de universiteit van Florida International en kwam op een autoweg met zes baanvakken terecht. Volgens de brandweer werden daarbij zeker acht auto's verpletterd. 

Bij het ongeval zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Negen anderen raakten gewond. De hulpdiensten blijven instussen wel tussen het puin zoeken, want mogelijk zijn er nog slachtoffers. Ze boren onder meer gaten in het puin en er zijn ook speurhonden ingezet. 

Brug pas zaterdag geplaatst

De voetgangersbrug, van 54 meter lang en 950 ton zwaar, werd pas zaterdag geplaatst. De brug was nog in aanbouw en zou volgend jaar officieel opengaan.

De brug werd gebouwd met behulp van een innovatieve techniek, deze techniek zou potentiële risico's voor arbeiders, pendelaars en voetgangers moeten verminderen en verkeersopstoppingen moeten voorkomen, zo zei de universiteit zaterdag bij de plaatsing.

Waarom de brug is ingestort, is voorlopig nog niet duidelijk.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen