Willebroek bindt de strijd aan tegen hondenpoep

Willebroek heeft op verschillende wandelroutes hondenpoepbuizen geplaatst. Dat zijn cilindervormige vuilnisbakken die enkel dienen om zakjes met hondenpoep in te gooien. Zo hoopt de gemeente het sluikstorten te verminderen.

De gemeente Willebroek heeft samen met verschillende hondeneigenaars wandelroutes uitgestippeld, en op strategische punten staan hondenpoepbuizen. Die zijn speciaal ontworpen voor zakjes met hondenpoep. "Wij hebben de info over de buizen in een brochure gegoten zodat wandelaars weten hoe lang ze dat zakje vol poep nog moeten meesleuren. Zo kunnen ze ongestoord hun wandeling verderzetten", vertelt schepen van Afvalbeheer Maaike Bradt (CD&V).

Het grote verschil met een gewone vuilnisbak is dat de opening bovenaan zeer klein is, net groot genoeg voor een zakje hondenpoep. Onderaan verbreedt de buis, zodat er meerdere zakjes in passen. Huisvuil of groter afval passen er niet in. "We stelden vast dat er in onze gemeente veel zakjes langs de kant van de weg lagen, en met de hondenpoepbuizen willen we het sluikstorten tegengaan", zegt de schepen vastberaden.

Meest gelezen