archieffoto
AP

Turkije ontkent dat het ziekenhuis in Afrin heeft gebombardeerd

Turkije ontkent dat het in Afrin, in het noordwesten van Syrië, een ziekenhuis heeft gebombardeerd.  Eerder had het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gemeld dat 16 burgers om het leven waren gekomen in het grootste ziekenhuis van Afrin na bombardementen van het Turkse leger. 

Het Observatorium meldde vrijdag dat in Afrin, in het noordwesten van Syrië zestien burgers waren gedood door Turkse bommen. 

Het Observatorium meldde dat onder anderen twee zwangere vrouwen waren omgekomen. Eerder op de dag waren al minstens 27 burgers omgekomen bij bombardementen.  Maar Turkije ontkent nu dat het leger het ziekenhuis heeft gebombardeerd.

Het Turkse leger doet de berichten af als nep en zet dit via Twitter kracht bij door foto's te tonen waarop te zien is dat het ziekenhuis nog intact is.

Wel een feit is dat de Koerdische stad Afrin op dit ogenblik bijna helemaal omsingeld wordt door het Turkse leger en zijn Syrische bondgenoten. Afrin telt ongeveer 350.000 inwoners. Enkele tienduizenden zijn de stad ontvlucht uit angst voor de bombardementen.

Meest gelezen