Begijntjesbad Overijse sluit even voor renovatie

Het zwembad van Overijse gaat 6 maanden dicht voor renovatie. Vooral het verluchtingssysteem slaat regelmatig tilt. Voor de zwemschool van zwemclub Zoro wordt het moeilijk om te overleven.

Na bijna 18 jaar is het zwembad toe aan een grondige renovatie. Het belangrijkste is het vervangen van de verluchtings- en waterbehandelingsinstallatie. Na de werken zal het Begijntjesbad een chloor-arm bad zijn. Zwemclub Zoro moet het hierdoor een half jaar zonder haar zwembad doen.

"Vooral voor de zwemschool is dat een probleem", zegt Joris Kelchtermans van zwemclub Zoro. "Voor de zwemclub hebben we twee grote groepen. Voor onze competitiegroep zoeken we zwemwater bij de buurzwembaden van de VUB, Etterbeek, Zaventem en de Leuvense zwembaden. Voor de zwemschool wordt het moeilijker, we proberen minimaal iets te blijven aanbieden, we denk aan het klein zwembad van Tervuren. We hebben bijna allemaal gediplomeerde lesgevers. Als we hen geen werk bieden, gaan ze weg."

Het Begijntjesbad sluit op 3 december en blijft zes maanden dicht.

Meest gelezen