Brandweer Gent breidt uit: Zomergem en Waarschoot komen erbij

Door de nakende fusie van Zomergem, Waarschoot en Lovendegem tot Lievegem verandert er ook wat bij de brandweer. Lovendegem was al lid van brandweerzone Centrum, de brandweer van Gent dus. Maar nu kiezen ook Zomergem en Waarschoot voor die zone en verlaten ze de zone Meetjesland. De wachtposten in de gemeenten blijven wel bestaan.

De vrijwilligerskorpsen van Waarschoot en Zomergem gaan op in de brandweerzone Centrum na de fusie tot Lievegem. Ze blijven dus niet bij de zone waar ze nu toe behoren, zone Meetjesland. Lovendegem, de andere gemeente in de fusie Lievegem, was al deel van brandweer Gent.

Volgens de burgemeester van Zomergem, Tony Vermeire (CD&V), zijn er enkel voordelen voor de inwoners: "De inwoners zullen er amper iets van merken. De wachtposten in Waarschoot en Zomergem blijven bestaan en het zijn nog altijd de vrijwilligerskorpsen die er actief zijn die als eerste zullen uitrukken als er iets gebeurt."

"Het grote voordeel van zone Centrum is dat er veel meer gespecialiseerd personeel is dat 24/24 en 7/7 kan uitrukken en er is ook veel beter en moderner materiaal", zegt de burgemeester. Waarschoot en Zomergem verlaten zone Meetjesland, die wel blijft bestaan maar meteen een pak kleiner wordt. 

 

 

Meest gelezen