Dun sneeuwtapijt bij het ontwaken zaterdagochtend

Niet overal, maar toch op verschillende plaatsen in België zal het sneeuwen na middernacht. Wie dan onderweg is, moet dus oppassen voor gladheid. Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor lokale kortstondige aanvriezende regen die gevaarlijk gladde wegen kan veroorzaken.

"1 tot 2 centimeter sneeuw zal er na middernacht uit de lucht vallen", voorspelt weerman Frank. "Niet overal wellicht maar toch op verschillende plaatsen." Een waarschuwing dus om waakzaam te zijn voor gladheid als je onderweg bent vannacht. 

Temperaturen zakken vannacht van 0 tot -2 graden, dat betekent dat de sneeuw blijft liggen. Ook overdag blijft de temperatuur rond het vriespunt: een sneeuwman maken en sneeuwballen gooien behoren misschien wel tot de mogelijkheden.

"Per jaar hebben we 150 van dit soort voorspellingen", vertelt Frank nog. Of er dus ook echt sneeuw in uw buurt valt, is nog afwachten.

Lokale kortstondige aanvriezende regen kan gevaarlijk gladde wegen veroorzaken

Agentschap Wegen en Verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gevaarlijk gladde wegen door aanvriezende regen. Vannacht trekt een zwakke neerslagzone vanaf het noordoosten over Vlaanderen.

"Volgens de voorspeller van Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg", meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Meest gelezen