Video player inladen...

Explosies in Deurne veroorzaakt door handgranaten: "Tot 6 meter hoog zijn huizen beschadigd"

De twee explosies van afgelopen nacht in Deurne zijn veroorzaakt door handgranaten. Dat bevestigt het parket. Het gaat om twee handgranaten van Oost-Europese makelij. Gewonden zijn er niet, maar er is wel heel wat materiële schade. Zo'n vijftien auto's en verschillende huizen raakten beschadigd. Wie erachter zit, is nog niet duidelijk. 

Rond 3 uur vannacht hoorden verschillende bewoners in de Van Heystvelt­straat in Deurne twee explosies. "Ik werd wakker van een luide knal", zegt een buurtbewoner aan VRT NWS. "Ik sprong recht en tien seconden later hoorde ik een tweede knal. Ik keek naar buiten, maar zag niets. Een buurvrouw die wat verder woont, zei dat het vlak voor haar deur gebeurde."

Onderzoek

In totaal zijn zo'n vijftien auto's in de buurt beschadigd: ruiten zijn verbrijzeld en banden zijn stuk. Daarnaast hebben ook de gevels van zeven huizen schade opgelopen. 

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De federale gerechtelijke politie is een onderzoek gestart, en het labo en ontmijningsdienst Dovo zijn ter plaatse geroepen om vaststellingen te doen. "Er is een vermoeden van kwaad opzet", zegt de politie. 

Het moeten heel krachtige explosies zijn geweest, want tot 6 meter hoog zijn ruiten beschadigd

VRT NWS-journaliste Hilde Mertens

Het parket bevestigt nu dus dat de explosies zijn veroorzaakt door handgranaten. VRT NWS-journaliste Hilde Mertens, die ter plaatse ging kijken, is niet verbaasd. "Het moeten heel krachtige explosies zijn geweest, want tot 6 meter hoog zijn ruiten beschadigd."

Drugs?

Het is niet het eerste incident in de buurt. De afgelopen maanden werden al vaker auto's en woningen aangevallen, meestal werden ze beschoten. Verschillende incidenten zouden zijn gelinkt aan het drugsmilieu. Of er ook hier een link is, is nog niet duidelijk. 

Video player inladen...

Meest gelezen