Filmpje kijken tijdens MRI-scan

Het ziekenhuis Sint-Blasius in Dendermonde heeft een nieuwe MRI-scanner in huis gehaald, die voordelen heeft voor zowel de artsen als de patiënten. Scherpere beelden, maar ook een natuurfilm die geprojecteerd wordt voor de patiënt. 

Het oude toestel was 15 jaar oud en dus geeft dit nieuwe exemplaar veel scherpere beelden van de scans aan de artsen. Die kunnen dan ook betere diagnoses stellen. Dat is op zich al positief voor de patiënten, maar er zijn nog voordelen aan het nieuwe toestel. Zo is de tunnel waarin je ligt veel breder en maakt het toestel maar de helft van het lawaai dat een oud toestel produceert. Maar het leukste onderdeel is ongetwijfeld de natuurfilm die geprojecteerd wordt en de aftelklok die aangeeft hoe lang je nog moet stilliggen.

Dat stilliggen is belangrijk voor de kwaliteit van de scans en net het hogere comfort voor de patiënten zorgt ervoor dat patiënten minder bewegen. De installatie van de nieuwe MRI kostte het Dendermondse ziekenhuis twee miljoen euro. Het wordt heel intensief gebruikt: elke dag van de week van 7 tot 22 uur. 

Meest gelezen