Gezocht: pleeggezinnen voor kittens

Het kittenseizoen komt eraan. Dat betekent jammer genoeg ook dat binnenkort veel kittens in een asiel terechtkomen. Daarom zoekt dierenbescherming Mechelen pleeggezinnen om de katjes op te vangen want de meeste zijn te klein en te kwetsbaar om in een asiel op te groeien.

 

Vanaf mei komen er massaal veel kittens binnen in de asielen. Maar de kans op een infectie is groot dus zoekt de dierenbescherming van Mechelen pleeggezinnen die de kittens willen grootbrengen. Van zodra ze oud en sterk genoeg zijn, kunnen ze terug naar het asiel of worden ze geadopteerd.

"Van de pleeggezinnen wordt verwacht dat ze de kittens thuis grootbrengen. Zij steken er tijd en energie in om de poezen sociaal te maken en ze te verzorgen. In ruil daarvoor voorzien wij al het nodige materiaal zoals eten en dierenartskosten", zegt Sabine Slaets van Dierenbescherming Mechelen."Soms moet er zelfs nog het flesje gegeven worden. Dat is heel intensief want dan moet je 's nachts opstaan. Maar zo'n gezinnen hebben we zeker nodig."

Extra hulp

De asielen die tot het werkingsgebied behoren zijn Willebroek, Berlaar, Sint-Katelijne-Waver, Duffel en recent ook Heist-op-den-Berg, Putte, Bonheiden, Haacht en binnenkort Keerbergen. "Nu ons werkingsgebied verdubbeld is, verwachten wij een echte 'kittenboom' dus alle hulp is welkom", vertelt Sabine.

Geïnteresseerden kunnen woensdag 21 maart om 19u op de infoavond in het asiel in Mechelen terecht. Je kan ook een mail sturen naar pleeggezin@dierenbeschermingmechelen.be

 

Meest gelezen