Ging Katy Perry te ver met deze kus in "American idol"?

19 is hij en hij heeft nog nooit een meisje gekust. Voor jurylid Katy Perry was Benjamin Glaze afgelopen weekend tijdens de audities van "American idol" het ideale individu om even mee te dollen. Toen de jongeman uitgedaagd werd de Amerikaanse hitzangeres te kussen, op de wang, plakte die haar lippen snel op die van Glaze. Die had die eerste mondkus nochtans voor iemand speciaal bewaard. Zoveel vrijpostigheid van Perry kon men op sociale media alvast niet waarderen. Omdat de kritiek op haar volgens Glaze de spuigaten leek uit te lopen, vond hij het nodig de puntjes op de i te zetten. En daarbij kon hij niet nalaten ook de media een kleine veeg uit de pan te geven.

Het was in volgend fragment dat Glaze volledig van zijn melk gebracht werd:

Na de uitzending van de auditie reageerde Glaze enigszins ontdaan op nieuwswebsite New York Times: "Het voelde toch wel lichtjes onaangenaam aan. Ik wilde die kus eigenlijk bewaren voor mijn eerste lief. Ik wilde dat die kus iets speciaals was. Zou ik het gedaan hebben mocht ze me gevraagd hebben om haar te kussen? Nee, dan zou ik geweigerd hebben. Ik besef dat andere jongens daar graag op ingegaan zouden zijn. Maar ik ben nogal conservatief opgevoed en het voelde onmiddellijk oncomfortabel aan voor mij. Nee, mijn eerste kus moest bijzonder zijn."

In het licht van de #metoo-beweging werden de opmerkingen in de richting van Katy Perry nog zuurder, met reacties als:

Ook diverse nieuwsmedia grepen het "incident" aan om de 2 maten en 2 gewichten-houding in onze maatschappij aan te kaarten. Het noopte Glaze gisteren op Instagram tot een soort correctie van zijn eerste woorden, die volgens hem door bepaalde media verdraaid werden weergegeven: "Ik heb geen enkele klacht over de kus. Ik voel me vereerd en dankbaar dat ik aan "American idol" heb mogen deelnemen. Ik voelde me alleszins niet seksueel lastiggevallen door Katy Perry. Het was eerder ongemakkelijk omdat ik nooit voordien gekust ben en ik deze kus niet verwacht had." Dat hij van slag was door de kus en daardoor een mindere auditie afleverde ontkende Glaze nog. Hij haalde immers de volgende ronde niet.

Zopas voegde hij nog toe dat de media zijn deelname "wat uit de hand hebben doen lopen" en dat hij "enkel een gewone jongen is die muziek wil maken".

Noch Katy Perry noch de makers van "American idol" hebben intussen gereageerd op de hele hetze.

Meest gelezen