Na 31 jaar opnieuw Oktoberfeesten in Wieze

Na een pauze van 31 jaar komen er opnieuw Oktoberfeesten in Wieze. Daarvoor wordt er een speciaal bier gebrouwen: kruidig van smaak en met een licht alcoholpercentage. Wie wil gaan, zoekt nu al best een mooie Lederhose uit.

De Oktoberfeesten werden in 1956 voor het eerst georganiseerd door brouwerij Van Roy. De brouwerij organiseerde toen een kermis om hun bier te slijten. Die kermis baseerden ze op de bierfeesten in München. Op het hoogtepunt duurden de Oktoberfeesten 15 dagen en er kwamen maar liefst 150.000 bezoekers op af. Uiteindelijk bouwde de stad ook zijn eigen Oktoberhallen. 

Toen Wieze in 1987 stopte met de Oktoberfeesten, kregen die hallen een nieuwe bestemming. Ze werden gebruikt voor privéfeesten, fuiven en handelsbeurzen. 

Nieuw leven

Maar na een pauze van 31 jaar wordt er nu opnieuw leven in de Oktoberfeesten geblazen. In september zullen de feesten opnieuw plaatsvinden in de Oktoberhallen. 

Het is nu Brouwerij De Brabandere die het bier voor de feesten zal aanleveren. Ze brouwen voor de gelegenheid een "Festbiert", kruidig van smaak en met een licht alcoholpercentage.

Wie wil gaan, draagt best een Lederhose, want dress code is verplicht. 

Meest gelezen