Nederlandse Voedselagentschap waarschuwt voor Belgische ossenstaarten

De Nederlandse vleesbedrijven die ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf Veviba hebben geïmporteerd, moeten die uit de handel nemen. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Nederlandse variant van het Belgische Voedselagentschap, beslist.

Negentien Nederlandse bedrijven moeten hun klanten waarschuwen voor ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf Veviba. De klanten mogen de ossenstaarten niet consumeren.

De ossenstaarten zijn door het Belgische bedrijf Veviba in de handel gebracht zonder dat een dierenarts het vlees heeft goedgekeurd voor menselijke consumptie. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de bedrijven opgedragen consumenten op de hoogte te brengen.

Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit blijkt dat negentien groothandels, slagers, supermarkten en horecaondernemingen de ossenstaarten op de markt brengen. De bedrijven hebben het vlees weggedaan, maar ze moeten ook hun klanten waarschuwen.

Meest gelezen