Omstreden rapper Damso wint Ultratop Streaming Award

De omstreden rapper Damso wint de Ultratop Streaming Award. Hij  was vorig jaar de Belgische artiest van wie de muziek het meest gestreamd werd. Dat heeft Sam Jaspers, directeur van Ultratop, vandaag bekendgemaakt.  Normaal gezien zou de Award afgelopen dinsdag al uitgereikt zijn, maar dat gebeurde toen op de valreep niet. Officieel omdat de artiest in kwestie zich niet kon vrijmaken. 

De Ultratop Streaming Award wordt voor de derde keer uitgereikt. Damso haalde met het album "Ipséité" de top van de Waalse albumlijst. "Hij scoorde ook vier top 10-hits die vooral in streaming heel veel succes oogsten, zoals "Macarena" en "Mwaka moon", de nummer 1-hit met Kalash", laat Ultratop weten. 

Daardoor eindigen de ex-laureaten Dimitri Vegas & Like Mike en Lost Frequencies deze keer op de tweede en derde plaats. Oscar and the Wolf en Bazart vervolledigen de top 5, terwijl "Here with you" van Lost Frequencies & Netsky het meest gestreamde lokale nummer was.

De Brusselse rapper liep de voorbije weken in de kijker. Damso zou voor de Voetbalbond het WK-lied leveren, maar dat stuitte op protest van meerdere organisaties en politici, omwille van zijn expliciete en vrouwonvriendelijke teksten. De Voetbalbond stopte de samenwerking met Damso. De rapper zelf liet weten tevreden te zijn met de gratis reclame.

Normaal gezien zou de Ultratop Streaming Award afgelopen dinsdag uitgereikt zijn tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers van de Belgian Entertainment Association, maar dat gebeurde toen op de valreep niet.  Officieel omdat de artiest in kwestie zich niet kon vrijmaken. 

Top 5 meest gestreamde lokale nummers in België in 2017:

1. Lost Frequencies & Netsky - Here with you
2. Dimitri Vegas & Like Mike vs. David Guetta feat. Kiiara - Complicated
3. Regi - Where did you go (Summer love) 
4. Damso - Macarena
5. Van Echelpoel - Ziet em duun

Meest gelezen