Operaties uitgesteld in Limburgse ziekenhuizen door griep

In de grote ziekenhuizen in Limburg is het extreem druk. In Genk bijvoorbeeld zijn er noodbedden in gebruik genomen. Dat heeft allemaal te maken met de griepepidemie.

Het is al enkele weken erg druk in de ziekenhuizen. Zowel in Hasselt als in Genk zijn er al enkele niet-dringende operaties uitgesteld. Woordvoerder van het ZOL Jurgen Ritzen: "Het gaat om een viertal operaties die we hebben moeten uitstellen. En we moeten nu ook 8 noodbedden op de spoedafdeling gebruiken, bedden die we in principe zelden nodig hebben."

De ziekenhuizen krijgen het wel nog allemaal geregeld: iedereen krijgt een bed, maar het is wel een puzzelwerk. Door de drukte kunnen de wachttijden op de spoeddienst wel oplopen. Op piekmomenten moeten patiënten mogelijk enkele uren wachten. 

 

Meest gelezen