Video player inladen...

Drugs verstopt in lege Nintendo-spelletjes: Nederlandse politie rolt "drugs-postorderbedrijf" op

De politie in Nederland heeft enkele verdachten opgepakt die wellicht tienduizenden postpakketten met drugs hebben verstuurd over de hele wereld. Dat meldt de Nederlandse omroep NOS. De drugs zaten verstopt in make-updoosjes, Nintendo-spelletjes en inktpatronen, die ze zelf hadden geprint met een 3D-printer. 

Eerder deze week viel de politie binnen in verschillende huizen. Met succes, want de speurders betrapten daarbij drie mannen die op het dark web zaten, een deeltje van het internet dat niet zo makkelijk terug te vinden is en waar vaak illegale praktijken plaatsvinden. 

Volgens de politie is het duidelijk. De mannen verkochten verschillende soorten drugs - zoals lsd, xtc en cocaïne - via het internet aan kopers over de hele wereld. Daarvoor hadden ze een soort online-postorderbedrijf opgericht. 

3D-printers

Maar wat vooral opviel bij een van de huiszoekingen waren de drie 3D-printers die de politie vond. Daarmee maakten de verdachten make-updoosjes, Nintendo-spelletjes of inktpatronen. Levensecht, maar wel hol van binnen. En dus ook de ideale plek om drugs in te verstoppen, zo bleek. Bij de 3D-printers werd nog een andere verdachte opgepakt.

Politie Nederland

Op verschillende computers vond de politie verzendlijsten met daarop duizenden namen en adressen van vermoedelijke kopers. In totaal werden drie auto's, een vuurwapen, een grote hoeveelheid drugs en bitcoins in beslag genomen.

Hansa Market

De vier zijn geen onbekenden voor het gerecht. In het verleden boden zij drugs aan op de dark-website Hansa Market. De website werd in mei vorig jaar overgenomen door de politie om zo drugskopers en -verkopers op te sporen. 

Meest gelezen