Prestigieuze wijnhuis Château Angélus van Saint-Emilion zet in op biologische landbouw

Het wijnhuis Château Angélus is de eerste "permiers grand crus classés A" die aan duurzame landbouw gaat doen. Er bestaan slechts vier wijnhuizen de de hoogste classificatie krijgen in Saint-Emilion. "Het besluit om volledig biologische wijn te produceren is geen revolutie, maar het logische resultaat van een langdurig proces dat al meer dan tien jaar wordt gevoerd", zegt Stephanie de Boüard-Rivoal van het prestigieuze wijnhuis.

Een van de meest exquise wijnen uit de Bordeauxstreek zet voortaan in op biologische landbouw. Château Angélus is een van de vier grand crus klasse A in Saint-Emilion.

De 42 hectare wijngaarden van Château Angélus zullen gecultiveerd worden volgens de principes van de biologische landbouw. Daarmee is het wijnhuis het eerste in zijn soort om in te zetten op biologische landbouw.

"De beslissing is geen revolutie, maar eerder het logische resultaat van een langdurig proces van duurzame landbouw dat al meer dan tien jaar wordt gevoerd", zegt de directeur van Château Angélus, Stephanie de Boüard-Rivoal.

Een fles Château Angélus uit 2015 werd verkocht voor 360 euro per fles. De wijn heeft een 19 op 20 gekregen in de wijngids Bettane & Desseauve van 2018.  De wijngids heeft Château Angélus opgenomen in de lijst met de honderd beste wijnen om te bewaren.

Meest gelezen