Parket: "Agressiviteit van transmigranten in Zeebrugge neemt toe. Meld alle incidenten aan de politie."

Volgens het parket neemt de agressiviteit van transmigranten toe in heel West-Vlaanderen, waaronder ook in de haven van Zeebrugge. Het doet een oproep om incidenten onmiddellijk te melden aan de politie.

De laatste tijd zijn er steeds meer meldingen van agressiviteit van transmigranten ten aanzien van veiligheidspersoneel, onder meer in de haven van Zeebrugge. Dat zegt het parket van Brugge. "Er komen meldingen binnen waarbij zij naast verbaal geweld de confrontatie proberen uit te lokken met de beveiligingsfirma’s in de haven van Zeebrugge, en waarbij er stenen worden gegooid", zegt het parket.  "De kledij van het veiligheidspersoneel wordt vastgenomen en zij proberen de radio’s van de bewakingsagenten af te nemen.  Ook buurtbewoners rond de strandwijk worden volgens meldingen lastiggevallen en uitgedaagd."

Het parket doet daarom een oproep om feiten van agressie en andere strafbare feiten onmiddellijk te melden aan de politie. "Op die manier kan gepast worden gereageerd."

De haven van Zeebrugge heeft de voorbije weken weer heel wat transmigranten onderschept. "Vorige week hebben we met een gezamenlijke politieactie in heel West-Vlaanderen 172 transmigranten aangetroffen. Dat is het hoogste weekcijfer van 2018. 40 procent van hen werd in de regio Zeebrugge aangetroffen", zegt het parket. De transmigranten kwamen vooral uit Eritrea en Algerije.

Meest gelezen