Vader veinst borstvoeding om baby te sussen

"Ik ben zo opgelucht dat ik deze simpele oplossing gevonden heb. Het voelde alsof ik de beste vader op de wereld was." Omdat zijn piepjonge dochter iedere keer als hij haar haar flesje melk wilde geven in een huilbui uitbarstte, besliste Anthony Favors uit New York om een gat in zijn T-shirt te knippen en daardoor de speen van het flesje te steken. Het werkte en het filmpje van dit "succes" vond snel zijn weg op sociale media.

De 31-jarige Favors had nochtans al de nodige ervaring met kinderen. Lily’ahna is immers het 5e kind van hemzelf en zijn echtgenote Shalanda. Maar de 31-jarige man slaagde er nauwelijks in Lily’ahna zelf te voeden, zo vertelde hij op diverse nieuwswebsites.

Favors: "Vanaf haar geboorte kreeg Lily’ahna borstvoeding, maar omdat mijn vrouw opnieuw moest gaan werken, wisselden we met het flesje af. Maar dat was een regelrechte ramp. Ze huilde en bleef maar huilen wanneer de tutter van het flesje in haar richting kwam. Dat huilen mag je erg luid interpreteren, alsof het huis te klein was. Enkel een borst leek haar te kunnen kalm krijgen. Na 5 maanden was ik het echt wel beu, want ik begon de situatie als hulpeloos te ervaren."

"Als ik haar dan op mijn schoot had, greep ze steeds naar mijn borstkas. Ik zei haar dan dat ik daar geen melk had zitten en vond dat zelfs grappig. Maar dan begon ze weer te huilen. Erg frustrerend was dat. Ik moest een oplossing vinden en plots dacht ik: "Waarom zou ik geen namaakborst creëren?" Ik heb dan een gat geknipt in een T-shirt, waar ik dan de speen van een flesje gevuld met borstmelk door duwde."

"Eerst leek Lily’ahna erg verrast. Maar eens er druppeltjes melk te voorschijn kwamen, ging ze er volledig voor. En het blijft werken, ook al zijn we intussen weer 5 maanden verder. Misschien mag het dan niet mannelijk lijken, het helpt en dat is was telt."

Meest gelezen