Video player inladen...

Voyeur Hogeschool Gent blijft in cel: parket gaat in beroep tegen vrijlating

De man van 41 die deze week aangehouden werd op verdenking van voyeurisme in de Hogeschool Gent, blijft dan toch in de cel. De raadkamer van Gent had eerder beslist om de man vrij te laten onder voorwaarden, maar het parket ging in beroep. De man was jeugdcoach bij een club die traint in de sporthal van de HoGent. Hij zou er stiekem vrouwen hebben gefilmd in de kleedkamers en de douches. "Mijn cliënt walgt van zichzelf", benadrukt zijn advocate.

De 41-jarige man werd begin deze week aangehouden nadat hij bekentenissen aflegde. Hij wordt ervan verdacht stiekem vrouwen gefilmd te hebben in de sporthal van de Hogeschool Gent. De beelden zijn gefilmd via een gat in een deur, waar normaal de deurklink zit. Daarna zette hij de video's op een Nederlands voyeuristisch internetforum.

De man was verbonden aan een gevechtssportclub die traint in de sporthal van de HoGent. Onlangs was de man daar jeugdcoach geworden. Zowel de HoGent, als de club en enkele leden hebben klacht ingediend.

"Hij walgt van zichzelf"

Volgens de advocate van de verdachte, Sofie Vermeir, heeft de man spijt van wat hij gedaan heeft. "Mijn cliënt walgt van zichzelf. De enige manier waarop hij de slachtoffers tegemoet kan komen, is meewerken met het onderzoek." De raadkamer had eerder deze ochtend beslist om de man vrij te laten onder voorwaarden. Zo moest hij zich psychologisch laten begeleiden, mag hij niet op internet en mag hij geen contact hebben met de vrouwen die hij gefilmd heeft. Het parket ging in beroep tegen deze beslissing, de man blijft dus in de cel. 

Meest gelezen