Videospeler inladen...

Zaakvoerder Veviba reageert voor het eerst: "Wij zijn geen bedriegers en wij zijn geen gangsters"

Controles van het Voedselagentschap en het gerecht brachten aan het licht dat Veviba ingevroren vlees had verkocht dat 12 jaar oud was. Het bedrijf fraudeerde niet alleen met etiketten maar verwerkte ook vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie.

Veviba - voluit Verbist Viande de Bastogne - zou bovendien ook gewoon rundsvlees op de markt gebracht hebben als biovlees. Zaakvoerder Louis Verbist, wuift die beschuldigingen weg. "Dat zijn allemaal, voor 250 procent, dieren die bio zijn, die we verkocht hebben aan de warenhuizen. Er is daar nooit een ander stuk (vlees) ingegaan."

Verbist reageerde voor het eerst op de West-Vlaamse regionale omroep Focus - WTV. Hij zegt dat hij alle vertrouwen heeft in het onderzoek van het gerecht. "Als we in de diepvries een pallet oud vlees ontdekken, dan doen wij die pallet zelf weg."

De mediastorm rond het vleesschandaal en de vele negatieve reacties daarop, begrijpt de Veviba-topman niet. Voor de camera reageert hij heel emotioneel. "We zijn geen bedriegers en we zijn geen gangsters. Ik ben 73. Ik word door veel mensen in België graag gezien."

Ons bedrijf zal niet failliet gaan. De werkelijke deugnieterij zullen we trachten te bewijzen

Louis Verbist, zaakvoerder Veviba

Veviba verloor door het schandaal enkele grote klanten. Onder meer Colruyt en Delhaize zetten een punt achter de samenwerking. Dat maakt de positie van het 20 jaar oude bedrijf erg wankel. Toch is Verbist ervan overtuigd dat zijn onderneming zal overleven. "Het is het mooiste bedrijf van België."

Meest gelezen