Video player inladen...

Dag van de Zorg: ruim 250 bedrijven en instellingen openen deuren voor grote publiek

Zo'n 250 bedrijven en instellingen uit de zorgsector openen vandaag hun deuren voor het grote publiek. Dat doen ze op de zevende editie van de Dag van de Zorg. Speciaal dit jaar is dat deze dag het sluitstuk is van de Week van de Zorg.

De Dag van de Zorg vindt jaarlijks plaats op de derde zondag van maart. Het is een opendeurdag voor zorg, welzijn en de witte economie. Vandaag zetten meer dan 250 bedrijven en instellingen hun deuren open en dat is een record.

“Vanaf 10 uur kan het publiek op 255 locaties terecht om even achter de schermen te gaan kijken bij een zorgorganisatie of een welzijnsvoorziening in de buurt”, zegt Geert Van Hijfte, voorzitter van Dag van de Zorg. “Je kan er terecht op grote sites zoals ziekenhuizen en woon-zorg-centra. Maar even goed doen kleinere welzijnsvoorzieningen mee”.

Dag van de Zorg werd Week van de Zorg

"Samen zorgkrachtig", het thema van de editie van vorig jaar blijft ook de kapstok voor de grootschalige opendeurdag van vandaag. Maar dit jaar was er meer, de dag werd een week.

“We willen eigenlijk een wegwijzer zijn in de zorg- en welzijnssector”, zegt Geert Van Hijfte. “Vandaar dat we ook van deze editie een bijzondere editie hebben gemaakt. We zijn van een ‘Dag van de zorg’ naar een ‘Week van de zorg’ gegaan en we hebben deze week rond een aantal zorgthema’s gewerkt". Zo werd er de voorbije week onder meer gewerkt rond zorgthema’s als ‘eerstelijnszorg’, ‘mantelzorg’ en ‘zorgopleidingen’.

"Voor ons is het altijd belangrijk dat we ook inhoudelijk kunnen sensibiliseren", verduidelijkt Van Hijfte, "en naast dat feestmoment van vandaag, dat we eigenlijk ook rond inhoud kunnen werken”.

Waar naar toe?

Een overzicht van de 255 voorzieningen die hun deuren wagenwijd openzetten, kan je vinden op de site van Dag van de Zorg.

Meest gelezen