Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Stembureaus geopend in verre oosten van Rusland

De Russische presidentsverkiezing is in het verre oosten van het land begonnen. Op het schiereiland Kamtsjatka en naburige gebieden gingen de stembureaus om 8 uur plaatselijke tijd open. Het grootste land van de wereld strekt zich over elf tijdzones uit.

Staatshoofd Vladimir Poetin is op weg naar een nieuwe termijn van zes jaar. De zeven andere kandidaten gelden als kansloos. De stembusgang wordt overschaduwd door het conflict met het Westen over de gifaanslag op een gewezen spion in Groot-Brittannië.

Zowat 109 miljoen Russen zijn stemgerechtigd. De eerste resultaten worden verwacht na de sluiting van de stembureaus om 19 uur Belgische tijd in Kaliningrad, aan de Oostzee.

AFP or licensors

Meest gelezen