Archieffoto

Weer grote hoeveelheid drugsafval gedumpt in Overpelt

In Overpelt, in Limburg, hebben onbekenden afgelopen nacht een aanzienlijke hoeveelheid drugsafval gedumpt. In landelijk gebied werden twee vaten van elk duizend liter en vijf vaten van elk twintig liter gevonden. Een van de grote vaten was voor de helft leeggelopen.

Omwonenden zagen de sluikstorters rond middernacht wegrijden, maar slaagden er niet in om een nummerplaat te noteren. De civiele bescherming werd opgeroepen om het chemisch afval op te ruimen. Dat is  vermoedelijk afkomstig van de productie van synthetische drugs.

Medewerkers van de technische en wetenschappelijke politie van de federale politie hebben een sporenonderzoek gedaan. En de milieudienst van de gemeente werd ingelicht in verband met de sanering van de vervuilde grond.

Dit jaar waren er in Noord-Limburg al meerdere dumpingen van drugsafval, onder meer ook in Lommel en Neerpelt. Voor heel Limburg noteerde de federale politie in 2017 22 van zulke dumpingen.

 

Meest gelezen