Federaal parket

Albanië: Grootschalig mensensmokkelnetwerk opgerold.

In Albanië zijn in totaal 39 mensen opgepakt bij een grootschalige actie tegen een crimineel netwerk dat mensen illegaal naar de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië smokkelde. Dat hebben de lokale autoriteiten zaterdag bekendgemaakt. Ook politieagenten maakten deel uit van het netwerk

"Het gaat om zeven criminele bendes met filialen in Albanië, Bulgarije, Frankrijk, Spanje, de Dominicaanse Republiek, Italië, Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten en Canada",  zei het hoofd van de Albanese politie op een persconferentie. "De groepen bestaan zowel uit Albanese burgers als buitenlanders, onder hen ook agenten". Ook twee reisbureau's, in Tirana en Lezha, waren betrokken bij het smokkelnetwerk.
In totaal werden 39 mensen ingerekend, onder wie 4 agenten, en worden er nog 12 verdachten gezocht, onder wie 2 Bulgaren. Ze worden ervan verdacht minstens 1.000 Albanese burgers naar Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada te hebben gesmokkeld.

De smokkelaars vroegen volgens de politie 7.000 pond (bijna 8.000 euro) om iemand naar Groot-Brittannië te smokkelen. Voor de VS en Canada lag het bedrag tussen 25.000 en 30.000 dollar (tussen 20.000 en 24.500 euro).
Bij de raids werden niet alleen arrestaties verricht, maar ook heel wat goederen in beslag genomen. Het gaat onder meer om een grote hoeveelheid valse paspoorten, stempels en andere vervalste documenten.
 

Meest gelezen