Video player inladen...

FAVV: "Parket al in november op de hoogte van bedorven vlees, niet pas in januari"

Er is een welles-nietesspelletje aan de gang over wanneer het gerecht in ons land op de hoogte gebracht werd van de problemen met het vlees bij het slachthuis Vanlommel uit Olen. Volgens het parket is er sinds januari een opsporingsonderzoek aan de gang, nadat het werd ingelicht over de zaak door het Federaal Voedselagentschap. Het Agentschap zelf zegt dat de informatie in november al werd overgemaakt.

"In de loop van januari is het parket ingelicht over het bedorven vlees dat in Kosovo in beslag genomen werd en daarop is een opsporingsonderzoek gestart", zegt Caroline Vanderstocker van het Antwerpse parket. 

Maar volgens het FAVV was het parket in november al op de hoogte. "Na een onderzoek van onze diensten, is er een proces-verbaal uitgewisseld met het gerecht over de zaak in Kosovo", zegt Katrien Stragier van het FAVV. "De informatie werd dus in november overgemaakt aan het gerecht." De topman van het FAVV vroeg gisteren nog om meer steun van het gerecht in de strijd tegen fraude. 

Het vervallen vlees werd in augustus al door slachthuis Vanlommel uit Olen op een vrachtwagen naar Kosovo gezet. Aan de grens werd daar vastgesteld dat een deel van de lading de houdbaarheidsdatum had overschreden.

Meest gelezen