Frank Deboosere: "Een ijsdag op 18 maart, dat hebben wij nog nooit meegemaakt"

Het was de koudste 18 maart sinds de start van de metingen in 1901. Bovendien viel een ijsdag, dat is een dag waarbij het kwik niet boven het vriespunt stijgt, nog nooit zo laat in het jaar. "Dit hebben wij nog nooit meegemaakt", reageert Frank Deboosere.

Dat het vandaag bijzonder koud was voor de tijd van het jaar, moet ik u niet vertellen. Het kwik weigerde de kaap van nul graden te slopen, al was het vanavond nog kantje boord. We kunnen dus spreken van een ijsdag.

"Een ijsdag zo laat op het jaar, dat hebben we nog nooit meegemaakt", reageert onze weerman Frank Deboosere. Een uitzonderlijke reden is er niet. "Er hangt een hogedrukgebied boven Scandinavië en er is aanvoer van polaire lucht uit het noordoosten", legt Deboosere uit.

De komende dagen is er wel beterschap op komst. Morgen doen we er al een paar graadjes bij en daarna schommelen de temperaturen rond de 10 graden. De kans op regen wordt dan wel groter.

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen