Video player inladen...

Hevige natuurbranden in Australië, duizenden mensen krijgen evacuatiebevel

In Australië woeden hevige natuurbranden in de staat Victoria. Duizenden mensen in het zuidwesten van de staat hebben de raad gekregen om hun huizen te verlaten. De noodtoestand is van kracht in enkele steden.

Het vuur woedt in de buurt van Warrnambool, een stad aan de zuidkust. Grote stukken grasland en struikgewas staan er in brand. Bijna 300 brandweermannen proberen het vuur te bestrijden.

Er zijn nog geen meldingen van gewonden, maar er zijn wel al verschillende huizen en schuren platgebrand. Daarom is er een evacuatiebevel uitgevaardigd voor duizenden bewoners. Ze krijgen de raad om hun huizen te verlaten, als dat op een veilige manier kan.

In alle zuidoostelijke staten van Australië geldt er trouwens een vuurverbod, omdat het er erg warm en droog is. In Sydney is het vandaag zo'n 40 graden.

Meest gelezen