Kris De Smet (De Nieuwe Snaar) kandidaat voor Groen in Duffel

Kris De Smet, zanger en muzikant van De Nieuwe Snaar, staat bij de gemeenteraadsverkiezingen op de Groen-lijst in Duffel. "Ik wil niet alleen steunen vanaf de zijlijn en sta dus met veel enthousiasme op de lijst."

Kris De Smet is samen met zijn broer Jan peter van Cinema Plaza in Duffel. “Toen ik 38 jaar geleden als cultuurfunctionaris bij de gemeente Duffel aan de slag ging, moest ik de bouw van het cultureel centrum voorbereiden. Sindsdien is er veel vergaderd en zijn er vele plannen op verschillende locaties getekend. Drie burgemeesters op rij zijn er niet in geslaagd om deze droom te realiseren, maar Staf Aerts slaagt er nu als eerste schepen wel in. Daarom is hij voor mij dé kandidaat-burgemeester en steun ik Groen Duffel voluit”, licht Kris De Smet zijn beslissing toe. 

Naast creatief meedenken over hoe Cinema Plaza succesvol kan worden, wil De Smet zich ook inzetten voor andere projecten: “Een swingende bibliotheek en de wandelpaden rond de spaarbekkens van Waterlink (zoals de AWW tegenwoordig heet) toegankelijk maken voor joggers en wandelaars. Ik wil niet alleen steunen vanaf de zijlijn en sta dus met veel enthousiasme op de lijst."

“Natuurlijk zijn we erg blij dat Kris zich achter ons project schaart”, reageert Groen-lijsttrekker Staf Aerts. “Hij is geboren en getogen in Duffel en kent de gemeente dus door en door. Hij is een gezaghebbende stem, die altijd toegankelijk en aanspreekbaar is, ondanks zijn bekendheid door De Nieuwe Snaar.” De Smet zal samen met schepen van Cultuur Nora Bertels de lijst duwen. 

Meest gelezen