Nicolas Maeterlinck

Slimme camera's leiden tot arrestatie van inbrekersbende

Door speurwerk en via de ANPR-camera's (autokentekenherkenning) heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg een rondtrekkende dadergroepering een halt toegeroepen.

De speurders wisten donderdag in Paal (Beringen) na een betrapping drie Servische inbrekers op heterdaad te vatten. Ze worden van een twintigtal feiten verdacht. Dat heeft de federale politie zondagavond bekendgemaakt.

De woninginbraak gebeurde donderdagnamiddag. Er kwam een doorbraak in het onderzoek dankzij het ANPR-schild. Getuigen gaven de politie een signalement van de voertuigen die de verdachten tijdens hun rooftocht gebruikten. Via het cameranetwerk werden de verdachte voertuigen in Lummen opgemerkt. Vanuit Lummen heeft de federale politie een discrete achtervolging ingezet, waarna de arrestaties in het Luikse volgden. De buit van de inbraak werd teruggevonden.

De bende wordt van een twintigtal feiten verdacht. Die werden tussen 31 januari en dit weekend gepleegd in Paal (Beringen), Wellen, Hoeselt, As, Genk, Kinrooi, Bilzen, Sint-Truiden, Halen en Lummen. Volgens de federale politie zal het cijfer van inbraken veel hoger liggen, maar dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen.

De drie gearresteerde verdachten zijn vrijdag bij de onderzoeksrechter in Hasselt voorgeleid. De FGP Limburg zet het onderzoek voort.

Meest gelezen