Verdachte opgepakt van aanrijding met vluchtmisdrijf te Lanaken

De lokale politie Lanaken-Maasmechelen heeft een verdachte opgepakt voor het verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Lanaken. Daarbij raakte een supporter van KRC Genk zwaargewond. De opgepakte verdachte is een 33-jarige man uit Lanaken.

Een 24-jarige man uit Lanaken en zijn vader wandelden te voet naar huis, nadat ze aan een café in de Pannestraat uit een bus waren gestapt. Ze hadden op de Heizel de bekerfinale bijgewoond. Vader en zoon stapten richting Stationsstraat, toen een wagen de zoon langs achteren opschepte. De jongeman viel van het voertuig. De bestuurder van de auto pleegde vluchtmisdrijf. Het slachtoffer ligt met zware verwondingen, maar zonder levensgevaar, op de afdeling intensieve zorgen van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.

De lokale politie startte een onderzoek en maakte zondagavond bekend dat een 33-jarige man uit Lanaken als verdachte is opgepakt. Maandag wordt meer informatie bekendgemaakt over de stand van het onderzoek. Het parket van Limburg zal beslissen wat er met de verdachte gaat gebeuren.

Meest gelezen