Bpost zakt verder weg, beleggers bezorgd over Amerikaanse e-commercetak 

Bpost zakt verder weg op de Brusselse beurs. Het aandeel verliest zo'n 3 procent. Vorige week was Bpost al een kwart van zijn beurswaarde kwijtgespeeld.

Beleggers blijven zich zorgen maken over de prestaties van Radial, het Amerikaanse e-commercebedrijf dat Bpost vorig jaar heeft overgenomen. Radial ziet klanten vertrekken en lijdt onder een scherpe prijsdruk. Daardoor zal de expert in e-commerce veel minder bijdragen tot de winst dan verwacht.

Dat het aandeel van Bpost vanmorgen opnieuw klappen krijgt, heeft wellicht te maken met de rapporten die analisten van enkele beurshuizen hebben gepubliceerd.  Degroof Petercam laat het koersdoel zakken naar 22 euro, het Amerikaanse beurshuis Jefferies naar 22,5 euro. Intussen is het aandeel van Bpost al onder de 20 euro gezakt.

Slechte prestaties

De grafiek die marktenanalist Tom Simonts van KBC op Twitter zette, maakt duidelijk dat Bpost het afgelopen jaar op de beurs veel slechter presteerde dan de concurrenten Deutsche Post en de Oostenrijkse Post. Het Nederlandse PostNL blijft wel zwak presteren op de beurs.

Sinds PostNL vorige maand zijn jaarresultaten bekendgemaakt heeft, is het aandeel bijna 20 procent gedaald. PostNL wordt vooral geconfronteerd met een snelle daling van zijn postvolumes.

Meest gelezen