Celstraf voor 3 Antwerpse vrouwen die naar Syrië trokken

In Antwerpen zijn drie vrouwen veroordeeld voor deelname aan terreuractiviteiten. Ze kregen elk vijf jaar cel en 6.000 euro boete. De vrouwen waren samen met hun mannen naar Syrië vertrokken, om er voor terreurgroep IS te gaan vechten. Ze waren nu zelf niet op het proces aanwezig.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft drie Antwerpse vrouwen veroordeeld tot vijf jaar cel en 6.000 euro boete voor hun deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding. Maar de drie waren zelf niet aanwezig op hun proces.

Twee van hen verblijven momenteel met hun kinderen in een vluchtelingenkamp in het noorden van Syrië. Daar werden ze onlangs nog geïnterviewd door collega Rudi Vranckx. Maar de twee zouden graag terug naar België willen komen.

Advocaat Walter Damen, die sinds enkele uren voor beide vrouwen optreedt, verzette zich niet tegen de vordering om hen onmiddellijk aan te houden. "Ik hoop dat de autoriteiten er alles aan gaan doen om hen terug te halen. Ze zijn bereid hun verantwoordelijkheid op te nemen.”

Meest gelezen