Videospeler inladen...

Dodelijk ongeval bij test met zelfrijdende wagen in Verenigde Staten

Bij een ongeval met een zelfrijdende auto is in de Verenigde Staten een dode gevallen. Het "autonome voertuig" reed tijdens een test een voetgangster dood. Uber schort nu alle tests met zelfrijdende voertuigen in Noord-Amerikaanse steden op.  

Het ongeval gebeurde in Tempe, een stad in Arizona, bij een test van Uber, het taxi-app-bedrijf. Uber is één van de tientallen ondernemingen die bezig zijn met het testen van zelfrijdende wagens. De "robotauto" van Uber reed een vrouw aan die als voetgangster de weg overstak. De vrouw stierf in het ziekenhuis.

Er was in de testauto een chauffeur aanwezig, maar die kon niet tijdig ingrijpen. Op het moment van de aanrijding  reed de testauto autonoom. Uber test al maanden zelfrijdende voertuigen in de buurt van Phoenix, Pittsburg, San Francisco en Toronto. 

Zowel internetbedrijven als autoconstructeurs proberen als eerste een "robotauto" op de markt te brengen. Daarvoor zijn uiteraard veel tests nodig. In de Verenigde Staten zijn het de staten zelf die richtlijnen mogen uitvaardigen voor tests met zelfrijdende auto's.  

Uber schort na het dodelijk ongeval alle tests met zelfrijdende voertuigen in Noord-Amerikaanse steden op.

Meest gelezen