Eerste geboortebos in Glabbeek

Het gemeentebestuur van Glabbeek heeft gisteren samen met ruim 200 kinderen die geboren zijn tussen 2013 en 2017 een geboortebos aangeplant in de Zuurbemdse beemden. Per vijf geboortejaren zullen er in de toekomst steeds 1.000 bomen geplant worden.

Het eerste geboortebos in Glabbeek is een initiatief van het gemeentebestuur en kwam tot stand in samenwerking met het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos dat eigenaar is van de gronden in Zuurbemde waarop het nieuwe bos wordt aangeplant. 

Burgemeester Peter Reekmans: “De kinderen hebben samen met hun ouders een symbolische geboorteboom geplant. Hiermee laten we de kinderen van onze gemeente op een speelse en educatieve manier onze prachtige natuur ontdekken en wijzen we hen van op jonge leeftijd al op het belang van respect voor ons klimaat.”

Geboorteboswandeling

Schepen van groendienst Johnny Reweghs: “In het nieuwe geboortebos zullen ook alle kinderen in de toekomst terecht kunnen om te komen ravotten en spelen. En de dienst toerisme werkte een nieuwe wandeling van 7,5 km 'de geboorteboswandeling' uit zodat heel wat mensen snel de weg zullen vinden naar het nieuwe geboortebos." 

Meest gelezen