Videospeler inladen...

Uit het archief: Exact 10 jaar geleden werd het overlijden van Hugo Claus bekendgemaakt

Vandaag is het exact 10 jaar geleden dat Hugo Claus overleed. Hij werd 78. De schrijver leed aan de ziekte van Alzheimer en had daarom zelf beslist op welk tijdstip zijn leven zou stoppen door voor euthanasie te kiezen. Het was een beslissing die toen fel besproken werd. 

Herbeluister hier de nieuwsflits waarmee het overlijden van Claus iets na half drie op de radio werd aangekondigd: 

Herbekijk hier de reportage die naar aanleiding van zijn overlijden in "Terzake" werd uitgezonden: 

Videospeler inladen...

Claus wordt dit jaar uitgebreid herdacht, onder meer met twee expo's: "Hugo Claus. Achter vele maskers", in het Letterenhuis in Antwerpen en "Hugo Claus, con amore" in Bozar in Brussel.  Vanavond vindt in Bozar de literair-muzikale avond "Voor Claus, met liefde" plaats. Ook de expo "Hugo Claus, con amore" is vandaag uitzonderlijk open op maandag, tot 20 uur. 

Meest gelezen