(archieffoto)

Gers Pardoel loopt derdegraads­brandwonden op tijdens show: "De vlam ging door mijn shirt"

Gers Pardoel heeft gisteren de Lotto Arena ingepalmd, maar dat verliep niet zonder kleerscheuren. Tijdens de show werd vuurwerk gebruikt, maar daar stond de populaire Nederlandse zanger net iets te dicht bij. "Iemand drukte op het knopje toen ik me bukte. De vlam ging onder mijn shirt door", legt hij uit op MNM. Pardoel liep derdegraads­brandwonden op.

VRT NWS-collega Zico Saerens zag het gisteren gebeuren in de Lotto Arena: "Het gebeurde aan het begin van het concert. Toen er tijdens de show vuureffecten waren, ging het mis. Pardoel pauzeerde even, maar deed meteen dapper door. Later kwam Bart Peeters op het podium. Pardoel ging even weg, wellicht om zich te laten verzorgen. Je zag duidelijk dat hij zijn arm verbrand had. De show ging nadien gewoon voort zoals gepland. Het publiek heeft er niets meer van gemerkt."

Ik ben een theetje gaan drinken, er zat een gat in mijn shirt

Pardoel liet vanochtend bij Peter Van de Veire op MNM weten dat hij derdegraadsbrandwonden heeft opgelopen aan zijn elleboog en rechterkant. En dat hij vandaag naar de dokter gaat. "Ik ben tijdens Bart Peeters een theetje gaan drinken. Er zat een gat in mijn shirt. Ik heb geen pijn. De show was leuk", nuanceert Pardoel. Hij plant om volgend jaar op 23 maart opnieuw in de Lotto Arena te staan. "Ik beloof dat we het nog gekker maken, met nog meer vuurwerk, maar ik ga niet in de buurt staan."

Luister hier naar het gesprek met Gers Pardoel bij Peter Van de Veire op MNM:

Derdegraads? Bij dit type brandwonden is de totale huid verbrand. De diepere lagen, waarin de zenuwen liggen, zijn aangetast. Vandaar dat de patiënt geen pijn meer voelt. De huid is minder elastisch en kleurt wit, bruin of zwart. De brandwonde heeft geruime tijd nodig om te genezen en de kans op littekens is groot. Wie zich zo erg verbrand heeft, moet zeker naar de dokter gaan. Een gouden tip: wie zich verbrandt, koelt gedurende 20 minuten best met lauw, stromend water.

Meest gelezen