Belga

Kris Van Assche verlaat Franse modehuis Dior

De Belgische modeontwerper Kris Van Assche (41) verlaat het Franse modehuis Dior. Hij was 11 jaar de creatief directeur van de mannenlijn Dior Homme.  De Brit Kim Jones volgt hem op. 

"Na 11 jaar bij Dior Homme is het tijd voor mij om aan nieuwe avonturen te beginnen. Ik bedank mijn fantastische team met heel mijn hart", plaatste hij bij een zwart-witfoto op Instagram. 

Van Assche "zal wel creatief blijven bij de groep LVMH", meldt Christian Dior Couture in een mededeling. "Zijn nieuwe verantwoordelijkheden zullen binnenkort aangekondigd worden." Louis Vuitton Moët Hennessy is het grootste conglomeraat ter wereld van luxeproducten. 

De Brit Kim Jones, die sinds 2011 artistiek directeur was van de mannen­collecties van Louis Vuitton (ook een onderdeel van LVMH), zal Van Assche opvolgen. 

Van Assche werkte eerder bij Yves Saint Laurent Homme, waar hij samenwerkte met Hedi Slimane. Slimane vertrok naar Dior en vroeg Van Assche mee. In 2007 volgde hij Slimane op als artistiek directeur bij Dior Homme. Voor het modehuis ontwikkelde hij een klassieke stijl waarin invloeden uit de "underground" en streetwear doorschemerden. 

Pietro Beccari, CEO van Dior, bedankt Van Assche "voor de geweldige groei van Dior Homme door een elegant en hedendaags silhouet te creëren voor mannen". "Hij schreef een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Dior Homme en speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling", aldus Beccari.

Meest gelezen