Videospeler inladen...

Kroonprinses Elisabeth gaat in het Verenigd Koninkrijk studeren

Kroonprinses Elisabeth trekt komende zomer naar het Verenigd Koninkrijk om haar middelbareschoolopleiding af te werken. Dat meldt het Paleis in een mededeling.

Het Atlantic College in Wales in het Verenigd Koninkrijk: daar gaat kroonprinses Elisabeth na de zomer een tweejarige opleiding volgen.

De school maakt deel uit van de zogenoemde United World Colleges (UWC), een internationale groep scholen die in 1962 is opgericht door de Duitser Kurt Hahn en de Brit Lord Louis Mountbatten.

De keuze om het Kanaal over te steken, maakt dan ook deel uit van een uitwisselingsproject. De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde heeft hiervoor toelatingsproeven in Brussel afgelegd. 11 andere Belgische scholieren van 16 of 17 zijn eveneens aan een van de UWC toegelaten.

Gemeenschapswerk

Elisabeth zal een zogenoemd Internationaal Baccalaureaat volgen. Dat moet haar op universitaire studies voorbereiden. Normaal zal ze het in 2020 behalen.

De UWC leggen de focus op duurzaamheid, een vreedzame wereld, intercultureel begrip en respect voor het milieu. Ook gemeenschapswerk is een essentieel onderdeel van het onderwijs dat de scholen aanbieden.

Nu al is Elisabeth actief als vrijwilliger in naschoolse begeleiding voor kinderen met leerproblemen. Ze heeft ook al meegeholpen in een zorginstelling voor ouderen, in een daklozenwerking en bij projecten voor mensen met een beperking.

Sint-Jan Berchmanscollege

Op dit moment loopt Elisabeth school in het Nederlands aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel, net als haar jongere broer prins Gabriël en haar jongere zus prinses Eléonore. 

Het is niet duidelijk of Elisabeth ook haar hogere studies in het buitenland zal doen.

Uit het archief: de allereerste schooldag

De allereerste schooldag van Elisabeth dateert alweer van 1 september 2004. "Het Journaal" bracht het nieuws die dag zo:

Videospeler inladen...

Meest gelezen