Marcia De Wachter verlaat Nationale Bank voor gemeentepolitiek

Marcia De Wachter stopt eind dit jaar als directeur bij de Nationale Bank. De voormalige rechterhand van gouverneur Fons Verplaetse kiest voor de gemeentepolitiek en krijgt de tweede plaats op de CD&V-lijst in Overijse, zo schrijft De Tijd.

De Wachters mandaat van directeur bij de Nationale Bank werd vorig jaar nog verlengd: ze kon in principe voortdoen tot 2020, wanneer ze de leeftijdsgrens van 67 jaar bereikt. Maar eind dit jaar stopt ze ermee. "Time to move on. Ik wil nog een eigen project opzetten", zegt ze in De Tijd.

De Wachter kiest voor de gemeentepolitiek en kreeg de tweede plaats op de CD&V-lijst in Overijse aangeboden door lijsttrekker en schepen van Financiën Danny De Kock. "Het is nu het moment om de kaarten opnieuw te schudden en nieuwe prioriteiten te stellen", aldus De Wachter.

De N-VA levert met Dirk Brankaer al zestien jaar de burgemeester in Overijse, een gemeente van zo'n 25.000 inwoners in de oostrand van Brussel. Maar Brankaer is geen kandidaat meer en CD&V wil er nu helemaal voor gaan, zonder kartel met de N-VA.

De politieke ambities van Marcia De Wachter waren niet onverenigbaar met haar mandaat bij de Nationale Bank. De statuten verbieden wel dat een directeur zijn job bij de Nationale Bank zou combineren met een nationaal of regionaal politiek mandaat, maar niet met een gemeentelijk. Maar De Wachter wil plaats maken voor een jonge kracht, liefst een vrouw. De namen van Caroline Ven en Steven Vanackere circuleren volgens De Tijd.
De Wachter is ook nog bestuurder bij de Broeders van Liefde en een verwoed twitteraar.