Net voor Pasen: nieuwe klok in kerk Huldenberg

Het is nog even wachten op de paasklokken, maar in Huldenberg krijgt de Onze-Lieve-Vrouwkerk vandaag wel een nieuwe klok. Die wordt geschonken door de grafelijke familie van Huldenberg.

In de Onze-Lieve-Vrouwkerk hangen al twee oude klokken uit 1744, maar de derde klok werd geroofd tijdens de Franse overheersing. Nu is er dus een nieuwe gegoten: de Mariaklok. De klok zal iedere zondag te horen zijn, samen met de twee andere klokken, om de mensen uit te nodigen om naar de eucharistieviering te komen.

De klok zal vanmorgen om 10 uur opgehangen worden in de kerktoren. Een serieus werk, want de klok weegt 209 kilogram. Pastoor Jaak Bertmans: "Met een elektrische takelwagen wordt de klok naar boven gehesen tot aan een luik. Zo komt ze op de zolder van de kerk terecht. Daarna moet ze nog langs een houten trap en een ijzeren ladder om zo te belanden in de klokkentoren."

Meest gelezen