Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

NTGent is formeel: "Geen Syriëstrijders op het podium"

In het toneelstuk over "Het lam gods" in het NTGent zullen geen Syriëstrijders meespelen. Dat laat het theater weten in een persbericht over de casting. "NTGent geeft geen podium aan criminele terroristen."

Vijf dagen nadat een storm van protest was gerezen over een oproep van NTGent waarin het theater naar Syriëstrijders op zoek leek te gaan voor een nieuw toneelstuk over "Het lam gods", is de kogel door de kerk: op het podium zullen geen zulke strijders te zien zijn.

NTGent laat vandaag weten dat een 50-tal mensen zich hebben aangemeld om in het toneelstuk mee te spelen. Syriëstrijders zijn daar niet bij. "Dat was en is ook nooit de bedoeling", staat te lezen in een persbericht. "NTGent werkt niet samen met, noch geeft een podium aan, criminele terroristen."

Meest gelezen