Ouders zetten tatoeage voor kind met syndroom van Down

In een tattooshop in Antwerpen hebben een 20-tal ouders en andere familieleden van een kind met het syndroom van Down gisteren een tatoeage laten zetten. De tattoo bestaat uit drie vinkjes. Die staan voor drie keer het 21e chromosoom, wat mensen met het syndroom van Down uniek maakt.  

 

De "lucky few tattoo" komt overgewaaid vanuit Amerika. Babs en haar man Hans organiseerden de actie in ons land. Ze hebben 5 kinderen, waaronder ook Maxim, een jongen van 9 met het syndroom van Down. 

"De pijltjes staan ook voor vooruitgang", vertelt Babs. "Veel mensen weten niet wat kinderen met Down kunnen, en we willen laten zien dat die kinderen heel veel kunnen bereiken, als ze maar uitgedaagd worden."

Verrijking

"Maxim heeft veel sterke punten", gaat Babs voort. "Hij kan heel goed met computer en tablet werken, en kan goed tekenen. Maar hij heeft ook een enorme empathie. Hij is heel lief, en leeft mee met zijn broers en zussen. Hij is een enorme verrijking voor het gezin."

Woensdag is het Werelddownsyndroomdag. Meer informatie vindt u terug op deze website

er wordt een tatoeage gezet met 3 vinkjes

Meest gelezen