"Over 10 dagen heeft Veviba geen geld meer om zijn personeel te betalen"

Veviba, de dochteronderneming van slachthuisgroep Verbist, zit in slechte papieren. Over tien dagen zou Veviba geen geld meer hebben om zijn personeel te betalen. Dat is te horen op het kabinet van de Waalse minister van Landbouw René Collin (CDH). De Waalse overheid gaat op zoek naar een nieuwe uitbater voor de site in Bastenaken.

De slachthuisgroep Verbist is van oorsprong een West-Vlaamse onderneming, maar sinds een paar jaar ligt het hoofdkwartier in Bastenaken. Die verhuis leverde de slachthuisgroep ook heel wat Waalse subsidies op.

Door de hele heisa rond het bedrijf, er zou zijn gesjoemeld met etiketten en met vlees dat niet voor menselijke consumptie bestemd was, hebben alle grote supermarkten de samenwerking met Veviba stopgezet. Volgens het kabinet van de Waalse minister van Landbouw Collin zou Veviba de lonen van volgende maand niet meer kunnen uitbetalen.

Overname

Veviba, de naam van de Verbist-dochter in Bastenaken, is alleen uitbater van die site. De Waalse overheid is de eigenaar en heeft nu samen met Veviba besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe uitbater.

De Waalse regering zou graag een Belgische overnemer zien toehappen. Er zouden zich al verschillende kandidaten hebben gemeld. Uit België, maar ook uit Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Meest gelezen