Three Billboards Outside... Evergem

Opvallend tafereel in Wachtebeke. Daar staan drie grote borden langs de weg met een boodschap voor Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V).

De borden staan in Wachtebeke omdat minister Schauvliege daar vlakbij woont, in Evergem. De borden zijn geplaatst door natuurvereniging Bos Plus. Zij willen de minister tot de orde roepen in verband met haar bosbeleid.

"Wij stellen vast dat er sinds het beleid van Schauvliege al meer dan 2.000 hectare bos is verdwenen," vertelt Bart De Somviele van Bos Plus. "We hebben ons laten inspireren door de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri om nu onze eigen versie te maken." Op de borden staan drie boodschappen: "Sinds u minister bent, is er meer dan 2.000 ha bos vernietigd", "U beloofde een plan voor het bosbehoud" en "Waar wacht u op, Joke?".

"We hebben gehoord dat Joke Schauvliege regelmatig fietst, dus wie weet passeert ze er wel eens", hoopt De Somviele. Wie de borden zelf eens wil zien, kan terecht in de Papdijk in Wachtebeke.

Meest gelezen