Unesco-logo aan Grote Markt van Brussel

Precies 20 jaar geleden erkende de Unesco de prachtige Grote Markt van Brussel als werelderfgoed. Dat wordt nu duidelijk gemaakt met logo's in het wegdek van de 7 straatjes die naar de Grote Markt leiden.

Schepen Els Ampe (Open VLD) plaatste vanmiddag symbolisch het eerste logo. Dat logo komt in de 7 straten die naar de Grote Markt leiden. "Het getal 7 heeft in Brussel een grote symboliek", vertelt Ampe. "Er zijn niet alleen de 7 straten die naar de Grote Markt leiden. Er zijn ook 7 heuvels en destijds bewaakten 7 families ook de 7 stadspoorten naar Brussel."

Feestprogramma

Er zijn nog andere festiviteiten gepland om de erkenning van de Grote Markt in de verf te zetten. "Zo gaan we de personen, die als standbeeld staan afgebeeld op de gevel van het stadhuis, in de kijker zetten", vertelt Ampe. "En we hebben al veel geld geïnvesteerd in LED-verlichting om de monumentale gebouwen beter tot hun recht te laten komen als het donker is."

Meest gelezen