Vier mensen aangehouden voor drugssmokkel over gevangenismuur Leuvense hulpgevangenis

De onderzoeksrechter heeft vier personen aangehouden die drugs in de Leuvense hulpgevangenis zouden hebben binnengebracht. Een flesje met vermoedelijk GHB - ook wel vloeibare XTC genoemd - werd over de gevangenismuur gegooid tijdens de wandeling. Enkele gevangenen gebruikten de drugs, vier van hen werden onwel.

Op zondag 4 maart rond 16 uur werd een flesje met een doorzichtige vloeistof over de muren van de Leuvense hulpgevangenis gegooid. Net op dat moment is de wandeling aan de gang. Zo'n 15 gevangenen vinden het flesje meteen. Enkele van hen dronken ervan, waarna vier mannen snel onwel werden. Het medisch interventieplan werd even afgekondigd. Eén gevangene moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij mocht die avond het ziekenhuis wel weer verlaten.

Alles wijst erop dat er GHB in het flesje zat, ook wel vloeibare XTC genoemd. Rond het flesje zou ook nog een hoeveelheid speed gebonden zijn. Uit onderzoek blijkt dat een gevangene aan een vriend buiten de gevangenis had gevraagd om hem GHB te bezorgen. De drugs zou nog in het huis van zijn ouders liggen. De vriend ging het flesje halen en zou er zelf nog de speed hebben rondgebonden. Daarna gooide hij het flesje over de gevangenismuur.

De vriend en de ouders van de gevangene zijn daarna opgepakt. Ook de gevangene zelf is opgepakt, omdat hij intussen vrij was onder voorwaarden in een andere zaak. De vier personen zijn nu ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Morgen verschijnen ze voor de raadkamer.

Meest gelezen