Voorlopig geen uitbreiding kolenhaven

Er komt voorlopig geen uitbreiding van de kolenhaven in Lummen. Het bestuur van ENA, het Economisch Netwerk Albertkanaal, heeft besloten om voorlopig van de plannen af te zien.

Het was de bedoeling om de vroegere kolenhaven van de mijn van Zolder uit te breiden tot een groter industrieterrein. Niet alleen die uitbreiding maar vooral de manier waarop vrachtwagens op en af zouden rijden, leidden tot veel protest in Viversel en Eversel-Ubbersel in Heusden-Zolder.

Er kwamen meer dan duizend bezwaarschriften binnen tijdens het openbaar onderzoek. Ook de twee gemeentebesturen gaven een negatief advies en stelden een alternatieve ontsluiting voor via een nieuwe brug over het kanaal.

Vlaamse Regering

 

Daarop heeft het bestuur van ENA besloten om de procedure stop te zetten en eventueel opnieuw te beginnen. Het gaat om een advies, waarover de Vlaamse regering een beslissing moet nemen. Dat moet ten laatste rond 10 mei gebeuren.

 

Meest gelezen