Video player inladen...

"Ik leef door de verhalen van anderen, door uit het venster te kijken. Dat is een manier om verder te leven"

Op 22 maart 2016 wachtte de Belgisch-Amerikaanse Karen Northshield op de luchthaven van Zaventem in de rij om in te checken voor haar vlucht naar de Verenigde Staten, toen vlak bij haar in de buurt de eerste bom afging. Karen Northshield raakte zwaargewond. De dokters dachten dat ze het niet zou halen. Maar ze overleefde. 2 jaar na de aanslagen ligt ze wel nog altijd in het ziekenhuis. Als allerlaatste slachtoffer. Gisteren gingen de koning en de koningin bij haar op bezoek.

"In het algemeen ben ik stabiel", zegt Karen Northshield."Ik heb iets meer kracht dan vorig jaar maar op medisch vlak is er niet veel veranderd. Ik heb nog altijd een infectie in mijn bot. De dokters blijven hopen dat ze het ooit kunnen bestrijden. Maar het is een uniek geval, zeggen ze. En die infectie is de grootste reden waarom ik nog in het ziekenhuis lig."

Karen Northshield weet nog alles van wat er die noodlottige dag gebeurde.

Video player inladen...

22 maart is geen dag om te vieren zegt ze, "maar ik kan die dag niet vergeten. Er zijn een aantal verwondingen waarmee ik de rest van mijn leven moet leren leven. Gehoorverlies, tinnitus, mijn maag is weg en mijn hele linkerbeen is ontploft door de bom. Een stuk van mijn heup is weg."

Karen Northshield voelt zich ook in de steek gelaten door de
overheid, die te weinig financiële en praktische ondersteuning geeft voor de slachtoffers.

"Geen mens van de overheid, geen politicus heeft mij uit vrije wil een bezoek gebracht. De premier is gekomen, maar pas nadat ik hem heb uitgenodigd. En ik heb er spijt van want hij zei dat hij niets voor mij kon doen." Het interview met Karen Northshield vond vorige week woensdag plaats. Ze vond het ook erg, zei ze, dat de koning in de voorbije 2 jaar niet was langs geweest. Toeval of niet: gisteren in de namiddag brachten de koning en de koningin haar een bezoek in het ziekenhuis.

Het volledige interview met Karen Northshield wordt vanavond uitgezonden in "Terzake" om 20 uur op Canvas.

Meest gelezen